LASER ONTHAREN

Het intakegesprek

Hebt u last van overmatige, ongewenste haargroei, bijvoorbeeld op de kin, bovenlip, benen, oksels, bikinilijn, rug of borst? Tuana BeautyCenter maakt hier een einde aan. Voorafgaand aan laserbehandelingen zal er een intakegesprek plaatsvinden met één van onze specialisten.
Tijdens dit gesprek wordt onder andere de procedure uitgelegd en bepaald met welke laser u het beste behandeld kunt worden. U moet zichzelf niet scheren of epileren voor het intakegesprek. Tuana BeautyCenter beschikt over de Soprana ICE en LightSheer Diode laser.

Ons Laser Apparaten

Tuana BeautyCenter beschikt over de Soprana ICE en LightSheer Diode laser.

Onze lasers zijn geschikt voor ieder huidtype, ook voor mensen met een donkere huid en zongebruinde huid. De laser produceert een hoog geconcentreerde lichtbundel van een bepaalde golflengte. Deze lichtbundel wordt maar een fractie van een seconde uitgezonden op de huid. De energie van het laserlicht wordt hoofdzakelijk opgenomen door het pigment dat rond de haarwortel aanwezig is. Hierdoor worden de haarwortelcellen opgewarmd en selectief vernietigd. De huid zelf wordt door een ingenieus koelsysteem beschermd tegen verhitting. Deze laser kan zowel voor fijne en gevoelige huid (oksels en bikini) als voor meer robuste haren (baard)worden gebruikt.

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen dat nodig is, hangt af van het huidtype, de haarkleur, de haartype en de zone op het lichaam. Wanneer de haar in de anagene groeifase zit en met de wortel vastzit in de huid kan deze goed worden behandeld. Omdat niet alle haren in dezelfde groeifase zitten, zijn er meerdere behandelingen noodzakelijk. Er worden gemiddeld 6 tot 8 behandelingen geadviseerd bij de meeste mensen, om een goed resultaat te bereiken. Voor een optimaal resultaat wordt over het algemeen het gelaat om de 6 weken, en het lichaam om de 8 weken behandeld.

Is de behandeling pijnlijk?

Dankzij de geavanceerde ‘in-motion’ lasertechniek is het mogelijk om vrijwel pijnloos van ongewenste haargroei af te komen. De pijngrens is per persoon verschillend. Heeft u een lage pijngrens dan kunt u een uur van te voren een paracetamol innemen en de te behandelen plek insmeren met een emla crème. Deze kunt u aanvragen bij uw huisarts.

Wat zijn de voorzorgsmaatregelen?

Zon en zonnebank dient u een paar weken voor de behandeling en tot één week na de behandeling zoveel mogelijk te vermijden. Tevens is het belangrijk wanneer u start met de haarverwijderende behandelingen u tussendoor de haren nier meer mag harsen, epileren of elektrisch epileren. Scheren of knippen mag wel.

Direct na de behandeling

De eerste uren na de behandeling moet de huid zoveel mogelijk tot rust komen. Koelen mag, het aanbrengen van Aloë Vera is toegestaan om de huid te koelen en om eventueel voorkomende branderig gevoel tegen te gaan. Na de behandeling wordt zwemmen en de sauna afgeraden. U dient veel water te drinken. Dit helpt het lymfesysteem om de vernietigde haarfollikels af te scheiden. Krabben of wrijven wordt ten strengste afgeraden, ook de dagen volgend op de behandeling. Hierdoor kunnen korstjes ontstaan, die kunnen leiden tot pigmentverschuivingen.

Wat is het resultaat?

Op de behandelde plekken wordt ongewenste haargroei tot 90% verminderd. De eventuele resterende haren kunnen dunner en lichter van kleur zijn. Twee tot drie weken na de behandeling vallen de haren uit. De haarresten kunnen eventueel met een scrubmiddel worden verwijderd. Dit helpt goed tegen de eventuele jeuk. Dus nooit krabben!

Wilt u een afspraak voor een intake gesprek?

Bel nu 070 2010272 of 06 34331593