Hebt u last van overmatige, ongewenste haargroei, bijvoorbeeld op de kin, bovenlip, benen, oksels, bikinilijn, rug of borst? laser ontharen 01
Tuana Beauty- Lasercenter maakt hier een einde aan. Tijdens het intake gesprek wordt u geïnformeerd over het laser ontharen. Er wordt een analyse gemaakt van uw huidtype en haarkleur.
(U moet zichzelf dus niet scheren of epileren voor het intakegesprek.) Indien uit de analyse blijkt dat u in aanmerking komt voor de definitieve ontharingsbehandeling dan kunnen we beginnen met de behandeling.

Ons Laser Apparaat

laser ontharen 02Tuana Beauty-Lasercenter beschikt over de LightSheer Diode laser. Deze nieuw ontwikkelde diodelaser kan ongewenste haren zeer efficiënt en blijvend verwijderen op een betrouwbare en comfortabele manier.
Om te begrijpen hoe deze diodelaser werkt is het belangrijk te weten hoe het haar groeit en hoe de laser het haar kan verwijderen.
Het haar groeit vanuit de haarwortel, ook haarfollikel genoemd. Wat we boven op de huid zien is de haarpijl en dit is het verhoornde product dat wordt aangemaakt door de haarwortel of follikel.
De haargroei is verschillend bij iedereen, afhankelijk van leeftijd, gewicht, metabolisme, hormonen, medicatie en etnische achtergrond.

Ondanks deze verschillen groeit elk haar in 3 ontwikkelingsfasen:

1.  Actieve groei fase: Van alle haren op het lichaam zijn er ongeveer 85% in deze fase. Tijdens deze fase is er pigment of melanine aanwezig rond de haarwortel.
2.  Regressieve fase: Het haar is los van de haarwortel, maar bevindt zich nog in de huid. Hierbij gaat een actieve haar over in de rustfase.
3.  Rustfase: De haar is in de rustfase (telogene fase), tijdens deze fase zullen de haren spontaan uitvallen en start er een nieuwe groeicyclus.

Het haar moet zich in de groeifase bevinden voor een optimaal resultaat. Omdat niet alle haren zich tegelijkertijd in deze fase bevinden is het noodzakelijk dan men meer dan 1 behandeling moet ondergaan voor men kan spreken van een volledige ontharing.

Hoe werkt diodelaser?

De laser produceert een hoog geconcentreerde lichtbundel van een bepaalde golflengte. Deze lichtbundel wordt maar een fractie van een seconde uitgezonden op de huid. De energie van het laserlicht wordt hoofdzakelijk opgenomen door het pigment dat rond de haarwortel aanwezig is. Hierdoor worden de haarwortelcellen opgewarmd en selectief vernietigd. De huid zelf wordt door een ingenieus koelsysteem beschermd tegen verhitting.
Deze laser kan zowel voor fijne en gevoelige huid (oksels en bikini) als voor meer robuste haren (baard)worden gebruikt.

Laserontharing

  • Verwijdert overmatige beharing in het gezicht en op het lichaam.
  • Erkend door zorgverzekeraars.
  • Effectieve, snelle behandeling.

Hoe werkt laser ontharen?

Dit is een definitieve vorm van ontharing, waarbij het haarzakje (waar het haartje wordt gevormd) d.m.v. elektrische stroom dat wordt omgezet in warmte, wordt vernietigd, ook wel laser ontharen genoemd. Het is van belang dat de haartjes tussentijds niet worden geharst of geëpileerd, het afknippen van storende haartjes is wel toegestaan. Na de laser behandeling kan de huid wat rood zien, maar dit verdwijnt vanzelf. De totale duur van de permanente ontharingskuur kan variëren van enkele maanden tot 1 à 2 jaar.

Wie komt in aanmerking?

Het lasersysteem werkt in op het pigment van de haren, hierdoor kunnen alleen gepigmenteerde haren worden behandeld. In het algemeen geldt: hoe donkerder de haar hoe beter het effect.
Bij haartjes die rood, grijs of blond van kleur zijn heeft een laser behandeling geen effect door het ontbreken van pigmentatie. Echter deze haartjes kunnen we wel behandelen middels elektrisch ontharen (meer informatie is te lezen onder het kopje elektrisch ontharing). Beide behandelingen worden toegepast in onze salon.

Aantal behandelingen

De normale tijdsduur voor een laserbehandeling is 5 tot 8 behandelsessies met tussenpauzes van 4 tot 8 weken.

Is het pijnlijk?

Echt pijnlijk is het niet. Er is een tintelend en iets prikkelend gevoel. Het gekoelde handvat en speciale koeling gel geeft een aangenaam gevoel tijdens de behandeling. De pijngrens is per persoon verschillend. Heeft u een lage pijngrens dan kunt u een uur van te voren een paracetamol innemen en de te behandelen plek insmeren met een emla crème. Deze kunt u aanvragen bij uw huisarts.

Wat zijn de voorzorgsmaatregelen?

Zon en zonnebank dient u een paar weken voor de behandeling en tot één week na de behandeling zoveel mogelijk te vermijden. Tevens is het belangrijk wanneer u start met de haarverwijderende behandelingen u tussendoor de haren nier meer mag harsen, epileren of elektrisch epileren. Scheren of knippen mag wel.

Direct na de behandeling

De eerste uren na de behandeling moet de huid zoveel mogelijk tot rust komen. Koelen mag, het aanbrengen van Aloë Vera is toegestaan om de huid te koelen en om eventueel voorkomende branderig gevoel tegen te gaan. Na de behandeling wordt zwemmen en de sauna afgeraden.
U dient veel water te drinken. Dit helpt het lymfesysteem om de vernietigde haarfollikels af te scheiden. Krabben of wrijven wordt ten strengste afgeraden, ook de dagen volgend op de behandeling. Hierdoor kunnen korstjes ontstaan, die kunnen leiden tot pigmentverschuivingen.

Wat is het resultaat?

Op de behandelde plekken wordt ongewenste haargroei tot 90% verminderd. De eventuele resterende haren kunnen dunner en lichter van kleur zijn. Twee tot drie weken na de behandeling vallen de haren uit. De haarresten kunnen eventueel met een scrubmiddel worden verwijderd. Dit helpt goed tegen de eventuele jeuk. Dus NOOIT krabben!

Voor or1 Na or2 
 Voor or3  Na or4
 Voor or5  Na or6

Inloggen